Cuma, Haziran 26, 2020

Bozkır Gençler Birliği Yeniden Süper Amatörde


KONYA (AA) -Geçtiğimiz sezon 1. Amatör Küme liginde mücadele eden Bozkır Gençler Birliği, 39 puanlı Anadolu Kartalı Sporun ardından 38 puanla normal sezonu 2. Sırada tamamlayarak Süper Amatör Ligine yükselme maçı oynamaya hak kazanmıştı. Küresel COVİD-19 salgını nedeniyle ertelenen yükselme maçları hakkında açıklama yapan Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, yükselme maçı oynayacak olan Bozkır Gençler Birliği ve Ömeranlı Spor Kulübünün Süper Amatör Kümede mücadele etmesine karar kıldı.

Ömeranlı Spor Kulübü ile bir üst lig olan Süper Amatör Kümeye yükselme maçı oynaması planlanan Bozkır Gençler Birliğini, küresel pandemi nedeniyle 2 takımın da Süper Amatör Lige yükseltildiğini açıklayan Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun açıklaması Bozkır'da büyük bir sevinçle karşıladı.

Kararın açıklanmasının akabinde Bozkır Gençler Birliği oyuncularını ve teknik ekibini ilk tebrik eden Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı oldu. Bozkır Gençler Birliği takımının başarılara alışık olduğunu, tarihinde birçok başarılara imza attığını söyleyen Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, konuşmalarında şu ifadelere yer verdi, "pandemi dönemi öncesinde 1 sezon boyunca tüm oyuncularımızla, teknik ekibimizle, vatandaşlarımızla bir ve beraber olarak sezon sonunda önemli bir başarı elde ettik. Büyük bir başarıya imza atarak normal sezonu 38 puanla 2. Sırada tamamlayan takımımız, yükselme maçı oynamaya hak kazanmıştı. Bu maça da her zaman olduğu gibi yine birlik ve beraberlik içerisinde hazırlanırken küresel pandemi nedeniyle bu maçımız ertelenmişti. Konya ASKF'nin tarafından yükselme maçının oynanmayacağı, yükselme maçı oynamaya hak kazanan 2 takımın da Süper Amatör liginde mücadele edeceği açıklandı. Bu karar neticesinde bir üst lig olan Süper Amatör Lige yükselen takımımızı tebrik ediyor, tüm oyuncularımıza ve teknik ekibimize teşekkür ediyorum" dedi.

Artık önümüze yeni hedefler koyma zamanı geldi

Bozkır Gençler Birliği Takımının hak ettiği değeri alacağına, daha büyük başarılar elde etmesi için mücadele edeceklerini söyleyen Başkan Saygı, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü, "imkansızlıklar içinde kurulan takımımızın başarısı için bu güne kadar ter dökmüş tüm oyuncularımıza, teknik ekibimize ve yöneticilerimize bu güne kadar vermiş oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bugün kazanılan bu başarı, onların eseri, onların emeğidir. Artık hep birlikte daha güçlü bir şekilde birlik ve beraberlik örneği göstererek takımımızı daha iyi yerlere getirmek, daha büyük başarılara koşmasını sağlamak en asli görevimiz olmuştur. Gelecek sezondan itibaren Bozkır Gençler Birliği takımımızı kurumsallaştırıp bir marka haline getireceğiz. Belediye olarak tüm imkanlarımızı kullanacağız. Tekrardan bu başarının elde edilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor, başarılarımızın daim olmasını diliyorum" diye konuştu.

Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Güven Gençlerbirliğinin başarısı ile yaptığı açıklamada "Başarınızın büyüklüğünü inancınızın büyüklüğü belirler.  Bozkır Gençlerbirliğimizin cesur,vefalı,azimli fedakar gençleri sizleri yürekten tebrik ediyorum.

Desteğini esirgemeyen Belediye başkanımız teknik heyet ve asil Bozkır taraftarı ile Süper amatör kümeye merhaba.Başarılarınız daim olsun" dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder